Med "Den røde tråd" bind 3 slutter jeg trilogien, som har ført dig gennem et bredt udvalg af musik fra forskellige epoker og stilarter. At skrive en guitarskole er lidt af en udfordring, alene ud fra det svære valg mellem de mange fantastiske melodier og ikke mindst, at finde en balance mellem teknik og solospil. Jeg håber, at den jævne progression, blandingen at etuder og solostykkker og en forklarende tekst med mit bud på løsningen af de forskellige rytmiske/tekniske problemer, har medvirket til, at projektet "Den røde tråd" vil lykkes.

Jeg har bevidst brugt melodier lige fra pop/rockscenen til rent klassisk litteratur, da jeg mener, at man udmærket kan have et bredt repertoire. Selv om mit hjerte banker mest for den klassiske guitar, spiller jeg derudover både rock, blues og jazz.
Med hensyn til mine fingersætninger og fortolkningstegn vil jeg gerne understrege, at de kun er forslag og selvfølgelig kan ændres, hvis du er uenig. Der er lige så mange meninger, som der er guitarister, så vær bare kritisk.
I denne bog har jeg valgt ikke at indspille melodierne, da de fleste allerede findes på CD med nogle af verdens bedste guitarister. Jeg vil anbefale disse 4 guitarister: Julian Bream, John Williams, Marco Tamayo og Narciso Ypes. Sidstnævnte spiller på en 10-strenget guitar. På biblioteket eller internettet kan du finde frem til de fleste melodier fra min bog.
Selv om jeg litteraturmæssigt er kommet vidt omkring, har jeg udeladt det, vi kalder for ny (klassisk) musik, da bogen ville blive for omfangsrig. Jeg har valgt at satse mere på den tonale musik og trygt overlade den mere atonale, men også meget spændende nyere musik til guitarlærerne. Prøv at lytte til Julian Breams indspilninger af komponister som Benjamin Britten, Reginald Smith Brindle, Frank Martin, Hans Werner Henze m.fl. Endvidere har den danske guitarist Erling Møldrup lavet nogle fine indspilninger af nyere dansk musik.
Til sidst vil jeg gerne sige tak for, at du trofast har fulgt mig gennem "Den røde tråd" og håber, at du har fået så meget udbytte af bøgerne, at du har fået en livslang ven i det fantastiske instrument: Guitaren.
 
Torben Andersen
Efteråret 2006